Moa Josefin Toresson

Monyay!
Hej Monyay! ;) 
För mig är inte måndagar så laddat. Men jag antar att det är för att jag inte har jobbångest och för att jag ofta är ledig på måndagar faktiskt. Så yay på det! 
Imorse skjutsade jag P till flyget för en kursvecka i Göteborg igen, sista veckan för detta året. Skönt! 
Sen jag kom hem så kändes det så stökigt och smutsigt här hemma så jag har städat några timmar nu och aaah, denna känslan är ju oslagbar alltså. Sen vi flyttade hit så har jag blivit lite manisk men det är för att jag trivs så bra och tycker vi har det så mysigt och då vill jag ha det så jämt. Utan disk & klet på diskbänken och saker hullerombuller. Så nu är min städmaniska sida tillfredställd och glaaad! 
Kl 15 så börjar jag jobba och kliver av imorgon kl 18 :) Så jag kommer då komma hem till en kliniskt städat hem. Mmmh på det! Annars å jobbar jag 70h denna veckan. Så det är bara att kavla upp ärmarna & kötta på! 
 
Igår var vi först på jämthalka med Macklan och testade på lite halkbana. Riktigt skoj och nästa gång vill jag också hinna köra lite ;) Sen for vi vidare mot en hund-dejt hemma hos våran uppfödare. Pehr fick träffa Welsharna och ja, jag tror han blev lika charmad som jag. Det var dessutom riktigt grett att få se dom i hemmamiljö. Vi hade ju dock fått nys om valpar som var lev klara om bara några veckor. Men efter att ha gått igenom lite stam och sisådär men hon som kan så väljer vi att avstå. Jag är så himla kräsen och tänker inte nöja mig med vad som helst. Då väntar jag hellre lite längre faktiskt! 
 
Jaja, nu ska jag göra någon lunch :) Ses! 
 
 
Vi har hittat rasen!
Jaha, då var man hemma igen då efter ett långt arbetspass som inte alls kändes så långt. Jag skulle lätt kunna jobba flera nätter i rad. Synd att den där arbetslagen finns.. ;) Hur som, mysigt på jobbet med underbara boendet och fantastiska arbetskollegor! 
Imorgon ska jag och Pehr till en uppfödare (hon jag träffade för nå veckor sen) för att Pehr också ska få en uppfattning om rasen. (Som vi mest troligt redan bestämt oss för). Ska bli så roligt och givande! Hon kommer peppras med frågor men det verkar hon mest tycker om det, än så länge ;) Haha! SÅ tacksam att min kära moster tussade ihop oss. Man får liksom en annan kontakt när man blivit ihopkopplade av någon vi båda litar på än om man har den där vanliga kontakten bara. Eller vad vet jag? Men jag tror det iaf.Jag hoppas verkligen att vi kommer kunna ta en valp av henne, men annars så kommer hon att hjälpa oss att hitta på en annan bra uppfödare. Så jäklarns bra känns det som.
 
Vi har varit inne på en hel hög med raser. Ex: Flatcoated retriever (en drömras från min sida), golden, finsk lapphund, hovawart & tollare. Ingen av dessa raser kändes rätt rakt igenom att olika anledningar  så vi fortsatte spana.. Min moster tipsade om Welsh springer spaniel men jag totalratade den på momangen. "Vi ska inte ha nån jävla liten spaniel". Tillslut började mina raser att sina, så jag började googla rasen och ja.. Där var den ju! Exakt det vi letat efter som det verkar. Nackdelen är att den är rätt liten.. Eller ja, hanarna blir upp mot 49cm & 25kg så det kanske inte är mini ;) Mycket hund i ett smidigare format, så väljer jag att se på det! Men livlig, glad, vill vara med på allt, duktiga i spår&sök, en tipptopp familje&sällskapshund osv. Dets sägs att det är hundarnas clown och att man måste besitta en hel del humor för att passa ihop med dem. Låter fantastiskt för en som diggar sånt!  Sen gör dom ju inte direkt ont att kolla på heller... ;) Fantastiskt vackra!
 
 
Random bild lånad från google! Jag har ju som ingen egen.. än ;) 
Mycket nu
Helllo! Fredag som det är, då drar jag av ett 31h pass på jobbet ska ni veta. Haha! Men sen får jag vara ledig i alla fall 1,5 dag innan jag kör ett 30h pass igen. Puh, dessa två veckor (snart en avklarad) är verkligen fullsmockade med jobb. Precis som jag vill ha det när jag inte har nå annat vettigt att göra ;) Nästa vecka är dessutom Pehr borta igen så då skulle jag likagärna kunna bosätta mig här på boendet känns det som. Det är sån himla tur att jag trivs som fisken i vattnet här på jobbet, alltså jag vill aldrig byta! Tänk att man kan få det så himla bra! :) 
Hundplanerna går framåt, jag vaktar min mail som en hök och ska ringa ett samtal nu (påminde precis mig själv, haha) såfort jag kluttrat klart här. Jag är både nervös, förväntansfull, lycklig och totalt livrädd. Haha! Det är ju så himla stort för oss! Dessutom vet jag hur jag blir. Så oron kommer jag få brottas med konstant men det får vara värt det, helt klart. Livet kommer bli så mycket mer glädjefyllt & spännande.
 
Jahopp, nä nu ska jag nog jobba vidare här så det blir något gjort! Vi hörs dåå!