Moa Josefin Toresson

Spajklund, såklart
Jo men hej! Det var ett tag sen.. ;) 
Det har varit en sensommar/höst med full rulle och såklart fokus på nya familjemedlemen här hemma. 
Hela mitt liv har blivit ett hundliv, och det är väl det mesta jag tänker på nuförtiden. Jag visste ju att jag skulle bli väldigt engagerad såklart, men det har verkligen tagit över något enormt. Äntligen har jag ett intresse precis som jag hade hästarna förut. Nu är jag så hungig på att lära mig så mycket om hundar och om hundlivet som bara möjligt! Och jag vet att jag är fast, så länge jag lever ett liv som är hundvänligt så är både jag & Pehr överrens om att vi aldrig kommer leva ett liv utan hund igen. 
Nu har ju faktiskt Spajk hunnit blivit 5 månader och den "riktiga" valptiden är över, skulle jag säga. Han är rumsren, han börjar se ut som en hund och inte ullig liten boll (buuuhuu) Haha. Tiden har gått så sjukt fort! Men det är väldigt skönt att han börjar bli lite större också. Det är både och det där! Helst vill man ha en valp hemma hela tidenm för det är så roligt, men det är rätt skönt att få sova nätterna igenom nu också utan att behöva kliva upp och kissa valp flera gånger per natt ;) 
Nu ska vi snart börja på valpkurs, bättre sent än aldrig antar jag! Men det har som inte varit läge förrens nu, har man ett jobb där man jobbar mycket kvällar så är det svårt att få ihop då kurserna går på kvällarna också såklart. Men nu stämde det faktiskt helt ok! 
Vi har även börjat så smått med viltspår, vilket är så förbaskat roligt! Många kanske inte alls förstår varför det är kul med att vandra runt i skogen och lägga spår med klöv från älg och blod på flaska, men det är ju såå häftigt att få se hundar använda sin fantastiska nos! Det har faktiskt gått så bra hitills att jag nog bestämt mig för att vi ska testa att tävla lite i det.. Jag som aldrig skulle tävla, haha! 
Idag har vi varit in till stan och miljötränat. Vi har ju varit på andra ställen innan såklart men nu kände jag att han var redo för lite stökigare miljö så vi gick längs gågatan inne i stan, i juletider.. Haha. Mycket folk men Spajk imponerade stort och brydde sig inte om något. Han vandrade runt med viftande svans och kikade på allt folk och allt som hände. Drömhunden! Att han är så trygg i sig själv är tydligt, det är inte mycket som sätter honom ur balans! 
Vi har varit väldigt noggranna i hans uppväxt hitills och allt vi gjort med honom har haft ett syfte, det är ju så roligt att få visa världen för en sån liten en!
Jaja. Annars så rullar livet på precis som vanligt med jobb och alltihop så inte mycket nytt där. Det finns inte så mycket annat att berätta, än om spajk då.. Haha.
En sak jag tänkt en hel del på är jag verkligen måste skaffa mig lite "hundvänner" att hänga och träna tillsammans med, men hur gör man det?? Det där med att skaffa nya vänner i vuxen ålder är då inte lätt.. Förhoppningsvis kanske man träffat nån rolig prick på någon kurs i framtiden. Vi får hoppas på det, för jag vill verkligen ha någon mer att dela detta med! Någon som är lika hundintresserad och som kan prata lika mycket hund som en annan utan att bli less. Ja, en likasinnad helt enkelt! 
Nä nu ska jag sluta babbla om Spajk, men som sagt, han har tagit över hela vårat liv. Mig gör det inget, jag stormtrivs med att ha en sån kompis hack i häl hela tiden! Älskade lillskit♥
Vi hörs!